Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30-223-1006 +36-70-679-9322

HÍRARCHÍVUM 2019

2019.12.24.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván a Softmaster csapata!

Mozgalmas, sikeres évet tudhatunk magunk mögött, az új évben új termékekkel készülünk minden kedves ügyfelünknek és vásárlónknak. Szeretnénk megköszönni a teljes éves bizalmat, melyet 2020-ban is igyekszünk kiérdemelni. Boldog Karácsonyt és jó pihenést kívánunk!

Softmaster Karácsony 2019


2019.10.05.
Mire jó a meszezés?

A talaj kémhatása komoly hatással van a termesztett növények fejlődésére. A kalciumot, magnéziumot és más fontos mikroelemeket kisebb mennyiségben tartalmazó savanyú talajok meszezése a korszerű, magasabb színvonalú növénytermesztés része, a megfelelő trágyázással együtt. Az Agromész CaMg természetes talajjavító a talaj kémhatásának optimalizálásához. Bármely növény fejlődése vontatott lesz, ha nem az igényének megfelelő pH-tartományú talajon történik. Savanyú kémhatás mellett nehezebb felvenni az alapvető másodlagos elemeket és mikroelemeket, a növényen és a termésen megjelennek a tápanyaghiány jelei. Mindezek természetesen negatív hatással lesznek a terméshozamra, annak minőségi és mennyiségi eredményeire, végső soron pedig a jövedelemre.

Softmaster Agromész CaMg A talajsavanyodás Magyarország termőterületének több, mint 40%-át érinti!

Meszezés nélkül tovább romlik a savanyú talaj fizikai és kémia összetétele, ezáltal termőképessége egy idő után visszafordíthatatlanul leromlik. A túlságosan alacsony (<5.5) pH-értékkel rendelkező talajokban lehetővé válik a kelleténél több toxikus elem, mint pl. az alumínium és a mangán felszabadulása, miközben a növény számára fontos tápelemek felvétele korlátozott lesz. A savanyodás többek között a kalcium kimosódásához is vezethet, amely drasztikusan csökkenti a talajszerkezet stabilitását, a talaj nedvességmegtartó képessége is visszaesik.

A talaj kémhatását elsődlegesen az alapkőzet befolyásolja, de az – egyre változékonyabb és szélsőségesebb – időjárásunk, az ipari, mezőgazdasági tevékenységek, és végső soron az emberi tevékenységek mind hatással vannak rá. Savas eső, nagy mennyiségű, hirtelen lezúduló csapadék vagy öntözővíz hatására a bázikus elemek (kalcium, magnézium) kimosódnak a talajból. Ezzel párhuzamosan a savas elemek kerülnek túlsúlyba, ezért csapadékosabb térségekben a talajerózió miatt a savanyú kémhatású talajok jellemzőek. A hibás (egyoldalú) tápanyag-utánpótlás is okozhat elsavanyodást: például az ammónium alapú műtrágyák túlzott használata is felgyorsíthatja a talaj savanyodási folyamatait.

Talajok osztályozása pH-érték tartományok szerint
Erősen savanyú:pH < 4.5
Savanyú:pH 4.5 – 5.5
Gyengén savanyú:pH 5.5 – 6.8
Semleges / közömbös:pH 6.8 – 7.2
Gyengén lúgos:pH 7.2 – 8.5
Lúgos:pH 8.5 – 9.0
Erősen lúgos:pH > 9.0

A meszezés pozitív talajtani hatásai:

Csökken a talaj savanyúsága, emelkedik a pH értéke Javul a talaj szerkezete, levegő- és vízgazdálkodása Erősödik a rossz vízgazdálkodás és az erózió elleni védelem A növények számára fontos tápelemek megtartása és felvehetősége javul
(nátrium, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, bór, szelén)
Gátolja a toxikus elemek felvehetőségét
(vas, mangán, cink, réz, alumínium, nikkel, ólom)
Javítja a talajéletet, növeli a mikrobiológiai aktivitást

Kijuttatási időszakok és javasolt mennyiségek: Az agromész termékeink ajánlott adagolása és kijuttatása megtalálható leírásukban. A kijuttatás történhet vetés előtt bedolgozva, de fejtrágyaként is alkalmazható az elvetett területen ősszel vagy tavasszal a bokrosodás végéig. A szükséges mennyiséget mindig a talaj típusától és a pH-értékétől függően kell adagolni, de általános szabály, hogy inkább „kevesebbet, többször”!

A szélsőséges talajkémhatás (erősen savanyú, pH <4.5 vagy erősen lúgos, pH >9) olyan ásványi elemek felvételének kedvez, amelyek a növény fejlődése szempontjából kifejezetten károsak! A lúgos/bázikus, pH 7.0-8.0 feletti tartományokban is romlik a foszfor és a legtöbb mikroelem felvehetősége, ami rendkívüli mértékben gátolja a meszes talajt nem kedvelő növények fejlődését.

Szántóföldek, rétek, legelők, pázsitok, kertek, gyümölcsösök és szőlőültetvények jellemző meszezési időszakai a késő ősz, a tél és a kora tavasz. Nyáron a szántóföldeknél az aratást követően, ill. rétek, legelők, gyepek esetén pedig szénakaszálást követően is lehetséges.

Agromész talajjavítók a Softmastertől:  +36-30-223-1006 |  +36-70-679-9422 |  infosoftmaster.sk

Források: agroforum.hu – A megfelelő növényt a megfelelő helyre, I. rész - A talaj kémhatása  |  primag.hu – Mire jó a meszezés?
Fotó: KRM Ltd., KRM Bredal Range Lime Spreaders


2019.09.02.
Minőségi pellet a kínálatunkban!

Prémium
fapellet
Magas
fűtőérték
Alacsony hamu­tartalom
100% luc
fűrészporból
Kéregkeverék
nélkül
Kötőanyagok
nélkül
Pellet a
Softmastertől!

Cégünk megkezdte a kiváló minőségű, 100% lucfenyő-fűrészporból készült, kéregkeverék nélküli pellet tüzelő­anyagok forgalmazását. A pellet hatásfoka jobb a tűzifáénál, károsanyag-kibocsátása pedig a szabályozott égés révén alacsonyabb. Salakanyag- és hamuképződés terén is lényegesen kedvezőbb a hagyományos fa­tüzelésnél. Könnyű tárolni és szállítani, illetve takarítani is jóval egyszerűbb utána. A pelletkazánok nagyon kis mennyiségű hamut termelnek, ami műtrágyaként felhasználható a növények számára.

A tiszta fűrészport nagy nyomáson és hőmérsékleten préselik össze, ennek köszönhetően a pellet megfelelő tömörségű és alacsony nedvességtartalmú lesz, súlya könnyű és nem morzsolódik. A minőségi pellet nem tartalmaz kémiai kötőanyagot és egyéb szennyező anyagokat sem, felülete sima és fényes, átmérője és hossza egyaránt optimális. Standard kiszerelése: 15 kg-os légáteresztő zsák, mely vízzel nem érintkezhet, magas páratartalmú helyiségben való tárolása kerülendő.

Fa típus: 100% lucfenyő
Préseltség:1220 kg/m3
Fűtőérték:16,95 MJ/kg (égési hő: 18,36 MJ/kg)
Nedvesség tartalom: 6,56%
Hamutartalom: 0,31%
Kopás: 0,8-1,5%
Pellet méretei:Átmérő: 6 mm
Hossz: ~30 mm
Csomagolás:1 zsák: 15 kg
1 raklap: 70 zsák (1050 kg)
1 kamion: ~24 tonna

Prémium pellet termékeinket ebben az évben
akciós bevezető áron vásárolhatják meg cégünktől!

Kérjen árajánlatot mielőbb az alábbi elérhetőségeinken:
+36-30-223-1006 | +36-70-679-9322 | infosoftmaster.sk


2019.08.01.
Kalciumos agromész akció!

Augusztus hónapban kiemelt kedvezménnyel kínálunk 300T (tonna) kalciumos agromész terméket. Az akció augusztus végéig illetve a készlet erejéig tart! További részletekkel kapcsolatban a +36-30-223-1006 vagy a +36-70-679-9422 telefonszámon, valamint az infosoftmaster.sk e-mail címen várjuk megkeresését.

Softmaster kalciumos agromész 300T


2019.06.02.
Az agromész hatása (CaO+MgO) a talaj pH értékére

Softmaster Agromész CaMg Softmaster Agromész CaMg

Minden termesztett növény a legjobb növekedési és termésminőségi eredményeket semleges pH értékű környezetben (pH 6,3–7,5) éri el. Az Agromész CaMg alkalmazásának elsődleges célja a savanyú (savas) talajok pH értékének emelése. Emellett az agromész kalcium- és magnézium­tartalma révén a talaj szerkezetére és kémiai összetételére is pozitív hatással van, így a növények tápanyagfelvételére is. Az Intercal a Zágrábi Mezőgazdasági Karral együttműködve végzett kísérleteket és bizonyította, hogy az agromésznek a pH értékre és a termés­hozamra gyakorolt hatása jelentős.

A tápelemek fontossága Liebig törvénye – Minden tápelemnek optimális mértékben kell a növény rendelkezésére állnia ahhoz, hogy a növény optimálisan fejlődjön.

A termesztett növények terméshozama mindig attól a tápelemtől függ, amely a legkisebb arányban van jelen a talajban. A magnézium-oxid minden termesztett növény számára fontos, mivel a klorofill-molekula részeként közvetlenül befolyásolja a foto­szintézis intenzitását és a szárazanyag-képző­dést. A talaj kalcium- vagy magnézium­hiánya akár levélklorózisban, a levelek sárgulásában is megnyilvánul­hat.
Magnéziumhiány Kevesebbet, többször! A meszezés hosszú távú folyamat (3-6 év), a pH-érték növelésének legjobb módja a kisebb mennyiségű, de gyakran elvégzett meszezés. A hektáronkénti nagyobb mész mennyiség nem biztosítja a pH-érték gyorsabb emelkedését.

Meszezés és műtrágyázás együtt Agromész-traktor Az agromész gyorsítja a talaj szerves anyagainak lebomlását és hatékonyabbá teszi a növény tápanyagfelvételét, de az előnyös hatás átmeneti, ezért megfelelő szerves és ásványi trágyázást kell alkalmazni mellette. Csak megfelelő kalcium-magnézium ellátás esetén garantálható a növények folyamatos növekedése és a magas terméshozam, ugyanakkor szerves trágyázás nélkül a meszezésnek nincs hosszú távú előnye. Az Intercal által kifejlesztett, alacsony portartalmú agromész granulátum talajra való kijuttatása műtrágyaszóró szerkezettel is megoldható.

Termékajánló: AGROMÉSZ CaMg

A meszezésről és az Agromész CaMg használatának további pozitív hatásairól szóló rövid dokumentum letölthető az alábbi linkről:

pdf Agromész a mezőgazdasági termelésbenLetöltés (2,5 MB)

Árajánlatkérés, szállítási és további információk:
 +36-30-223-1006 |  +36-70-679-9422 |  infosoftmaster.sk2019.06.02.
ÉRTESÍTÉS!

A bányák karbantartási időszaka alatt is fogadjuk az előrendeléseket!

2019.05.25 - 2019.06.16
Most üzemszünet
2019.06.19 - 2019.07.17
Ledvice üzemszünet2019.04.07.
Bányakarban­tartás előtti daraszén akció!

AKCIÓ!
2019. május 25-ig!
Most-i
HERKULES
cseh daraszén
10-25mm, 4800 kcal/kg (~20.5 MJ/kg)
Softmaster logo
+36-30-223-1006 | +36-70-679-9322 | infosoftmaster.sk

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét a "HERKULES" daraszén akciónkra a most-i bánya karbantartása végett, amely 2019. május 25-től június 16-ig tart. Ez idő alatt leáll a kitermelés, így a szállítás is szünetel. Azon kedves Ügyfeleinknek, akik a bánya­karban­tartás előtt megrendelik a dara­szenet, kedvezményes árat tudunk biztosítani! A legkisebb rendelhető mennyiség 1 kamion, azaz 25 tonna. Partnereinket közúton szolgáljuk ki, akár hét munkanap alatt a megrendeléstől számítva.

Akciós árainkról és egyedi ajánlatokról kérjük érdeklődjön a megadott elérhetőségeinken!


2019.03.12.
Minőségi német brikett akciós áron, május végéig!

A német UNION brikett 1904 óta a legmagasabb minőséget testesíti meg, alapanyagát a rajnai barnaszén­vidékről fejtik, ott dolgozzák fel és csomagolják. 100%-ban természetes ásványi tüzelőanyag, kötőanyagot nem tartalmaz. Az eredeti termékek védjegye az "U" ill. "UNION" nyomat. Magas fűtőértékének köszönhetően az UNION brikett hosszan, egyenletes minőséggel parázslik, így a fához képest egyenletesebben, hosszabb időn keresztül biztosítja a meleget.

Német UNION brikett akció

Begyújtási és felhasználási tanácsok a kandalló barnaszén brikettel való üzemeltetéséhez: a kandalló­brikettnek magas induló hőmérsékletre van szüksége ahhoz, hogy begyulladjon és hosszantartó, kellemes hőmérsékletet teremtsen. Ezért a megfelelő parázságy kialakítása nélkülözhetetlen, ami kandallófa, légbefúvó használata nélkül sajnos nem megy. Várjuk meg, amíg a tűz leég, majd ezt követően a forró parázságyra néhány darab brikettet kell ráhelyezni, egymástól ujjszélességnyi távolságra. További brikettet akkor kell rárakni, amikor már csak a parázságy marad.

Május végéig akciós áron kínáljuk az alábbi német brikett termékeinket:


Kedvezményes árainkkal és további információkkal kapcsolatban a +36-30-223-1006 vagy a +36-70-679-9322 telefonszámon, illetve az infosoftmaster.sk e-mail címen várjuk megkeresését.

Forrás: https://www.union-original.com


2019.02.22.
Cseh daraszén közvetlenül a termelőktől!

Osztályozott barnaszén ajánlataink, közvetlenül cseh bányákból szállítva:

Ledvicei-i daraszén
10-25mm, 4300 kcal/kg (~17.5 MJ/kg)
Most-i (Herkules) daraszén
10-25mm, 4800 kcal/kg (~20.5 MJ/kg)

Fólia fűtés daraszénnel

A fóliás növénytermesztő megrendelőink kíváló minőségű cseh daraszenet kapnak, így a szén hosszabb ideig is tárolható. Partnereinket közúton szolgáljuk ki, akár hét munkanap alatt a megrendeléstől számítva. Akciós árainkról, egyedi ajánlatokról kérjük érdeklődjön a +36-30-223-1006 vagy a +36-70-679-9322 telefonszámon, illetve várjuk kérdéseit az infosoftmaster.sk e-mail címen.

2019-ben is állunk szíves rendelkezésére!


2019.01.01.
Boldog Új Évet Kívánunk!

Sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt kívánunk minden kedves Ügyfelünknek és Partnerünknek! Cégünk 2019-ben is rendelkezésükre áll, a megszokott magas minőséggel és pontossággal.

2019-ben is válassza a Softmastert


» Hírarchívum 2018
» Hírarchívum 2017
» Hírarchívum 2016
» Hírarchívum 2015

« Vissza az aktuális hírekhez

Vissza a tetejére