Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30-223-1006 +36-70-679-9422

2018.07.01.
Fűtsön okosan, minőségi szénnel!

A légszennyezettség az egyik legjelentősebb egészségügyi kockázati tényező. Az elmúlt években elkészített országos légszennyező anyag leltárok adataiból kiderül, hogy napjainkban a kisméretű szállópor kibocsátásához a legnagyobb mértékben a lakossági fűtés járul hozzá (közel 70 %-kal). Ezért nem mindegy, hogy mivel és hogyan fűtünk! A szilárd tüzelőanyagok között is nagy különbségek vannak. Ha a szenet választjuk tüzelőanyagként, gondoljunk arra, hogy az olcsóbb, de rosszabb minőségű (magasabb kéntartalmú) barnaszenek és lignit használata során okozott légszennyezettség is nagyobb.

Fűts okosan! kampány

A kedvezőtlenebb gazdasági helyzetű települések lakosságának jelenleg egyik legolcsóbb tüzelőanyaga a rosszabb minőségű szén. Ez sajnálatos módon számos környezeti probléma forrása. A magyar kitermelésű tőzeges barnaszén és lignit szennyezett, elégésük során sok hamu és kén-dioxid és nitrogén-oxidok keletkeznek. Az ártalmatlanítás csakis erőművi denitrifikációs eljárásokkal, kéntelenítési berendezésekkel, speciális füstgáztisztítási technológiákkal valósítható meg. A kéntelenítési eljárások akár 95%-os hatásfokúak is lehetnek. Mivel a lakossági tüzelőberendezések nincsenek ellátva megfelelő füstgáz-tiszítóval, a közvetlen környezetre, a levegő minőségére gyakorolt káros hatása messze meghaladja az erőművek károsanyag-kibocsátását.

Cégünk összhangban a Földművelésügyi Minisztérium egyes szilárd tüzelőanyagokra vonatkozó rendeletében foglaltakkal a 3.§ szerinti feltételek alapján elkészítette a forgalmazott szeneinek mérési jegyzőkönyveit. A Tv. 1-es mellékletben meghatározott értékek felső határai alatti értékeink azt mutatják, hogy azokon a területeken, ahol még szükséges és elkerülhetetlen a szén tüzelőanyaggal való fűtés, oda is érdemes kizárólag a Softmaster s.r.o. termékeit választani figyelembe véve a jogi szabályozás követelményeit. Cégünk elkötelezett a tekintetben, hogy a lehető legkevésbé károsítsa a környezetet és az Uniós illetve a Magyar jogszabályok maximális figyelembe vételével a lehető legjobb tüzelőanyaggal szolgálja ki vásárlóit.

Ajánlott minőségi szén termékeink fajlagos kéntartalmának mérési eredményei megtekinthetők az alábbi hivatkozásra kattintva:

pdf Jegyzőkönyvi kivonat

Amennyiben Ön is védeni szeretné környezetét, keresse termékeinket!

Kérje egyedi árajánlatunkat a +36-30-223-1006 vagy a +36-70-679-9422 telefonszámon, ill. írjon nekünk az infosoftmaster.sk e-mail címre!

Fűts okosan kampány logo
Forrás: a Földművelésügyi Minisztérium http://www.futsokosankampany.hu honlapja


2018.05.18.
FELHÍVÁS: MOST-I (HERKULES) BÁNYA ÜZEMSZÜNET!

Most-i bánya üzemszünet

Szeretnénk felhívni kedves Vásárlóink figyelmét, hogy a Most-i (Herkules) bánya 2018.06.30-tól 2018.07.20-ig éves karbantartását fogja végezni. Ezen idő alatt a bánya nem termel, így a szállítások is szünetelni fognak. Érdemes még az említett karbantartási szünet előtt az első daraszén készleteket beszerezni, mivel a karbantartás után a szállítási határidők emelkedhetnek a folyamatosan növekvő kereslet és a szezon megkezdése végett.

Most-i (Herkules) daraszén
Szemcseméret: 10-25 mm, Fűtőérték: ~4800 kcal/kg (~20.5 MJ/kg)


Daraszén fóliasátor fűtéshez

Árainkról kérjük érdeklődjön a következő elérhetőségeken:

Lapos Dávid: +36 30 223 1006
Lapos Ferenc: +36 70 679 9422
Balázs Veronika: +36 70 679 9322

E-mail: infosoftmaster.sk


2018.03.01.
Házhoz visszük a bő termést!

Értékálló aranykorona

Már a régi aranykalászos gazdák is tisztában voltak vele, hogy földjeik termőképességét meszezéssel – akkoriban például cukorgyári mésziszap kiszórásával – ugrászszerűen javíthatják. Pedig azokban az időkben még bőven jutott istállótrágya a földekre. Ám talajaink mára, az évtizedek óta végzett műtrágyázás – áldásos hozamnövelését kísérő – nem kívánatos mellékhatásának következtében elsavasodtak. Ez a káros jelenség kémiai értelemben a talaj pH-értékének durva csökkenését jelenti, ami viszont egy kritikus ponton túl már felvehetetlenné teszi a növényeink számára az általuk kijuttatott tápanyagokat is.

Egy szó, mint száz, a talajsavasodás folyamatát egy tartósan bő termés adta eredményes gazdálkodásunk érdekében meg kell fékezni, s az optimális pH-értéket ajánlatos fokozatosan visszaállítani. Erre szolgál valamilyen meszező anyag talajra/talajba juttatása, a mésztrágyázás, vagy a ritkábban alkalmazott, nagyobb adagú meszezés.

A teljes cikk az Értékálló Aranykorona országos mezőgazdasági szaklap 2018. márciusi számában olvasható, illetve az alábbi gombra kattintva megtekinthető:

pdf Cikk letöltése


2018.01.13.
Softmaster Termékkatalógus 2018

Katalógus 2018

Tekintse meg ingyenesen letölthető online katalógusunkat (PDF, 11.1 MB). A termékeinkkel kapcsolatos további információkért kérjük keresse fel értékesítő kollégáinkat a megadott elérhetőségeken!

pdf Katalógus letöltése


2018.01.03.
B.Ú.É.K. 2018!

B.Ú.É.K. 2018


» Hírarchívum 2017
» Hírarchívum 2016
» Hírarchívum 2015

Vissza a tetejére