Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36-30-223-1006 +36-70-679-9322

HÍRARCHÍVUM 2018

2018.12.21.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván a Softmaster csapata!

Softmaster Karácsony 2018


2018.08.22.
Készüljön fel időben a fűtési szezonra!

Herkules barnaszén, Softmaster

A lignit szén lakossági felhasználásra való jogszabályi korlátozása végett cégünk az ahhoz árban legközelebb álló, kiváló minőségű csehországi Herkulesi barnaszén termékünket kínáljuk, amely fűtőértékét, valamint kéntartalmát tekintve kimagaslóan jó értékeket képvisel. Ezeket a termékeinket most rendkívül kedvező áron, korlátlan mennyiségben szállítjuk dara-dió-kocka osztályozással. Készüljön fel időben a hidegebb időszakokra!


2018.07.23.
Mosti daraszén akció szeptember végéig!

Kedves Vásárlóink! A csehországi bánya nyári karbantartási időszaka véget ért. Cégünk a Mosti széntípusra jelentős kedvezmény nyújt szeptember végéig. Kérjük rendeléseiket minél hamarabb adják le a szállítások rugalmas intézése végett. Kedvezményes árainkról kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken, a +36-30-223-1006, +36-70-679-9322 vagy +36-70-679-9322 telefonszámok valamelyikén, illetve e-mail címünkön: infosoftmaster.sk.

Mosti szén akció! Dió-Dara-Kocka Kép forrás: Wikipedia (Excavator KU 300 Lom ČSA)


2018.07.01.
Fűtsön okosan, minőségi szénnel!

A légszennyezettség az egyik legjelentősebb egészségügyi kockázati tényező. Az elmúlt években elkészített országos légszennyező anyag leltárok adataiból kiderül, hogy napjainkban a kisméretű szállópor kibocsátásához a legnagyobb mértékben a lakossági fűtés járul hozzá (közel 70 %-kal). Ezért nem mindegy, hogy mivel és hogyan fűtünk! A szilárd tüzelőanyagok között is nagy különbségek vannak. Ha a szenet választjuk tüzelőanyagként, gondoljunk arra, hogy az olcsóbb, de rosszabb minőségű (magasabb kéntartalmú) barnaszenek és lignit használata során okozott légszennyezettség is nagyobb.

Fűts okosan! kampány

A kedvezőtlenebb gazdasági helyzetű települések lakosságának jelenleg egyik legolcsóbb tüzelőanyaga a rosszabb minőségű szén. Ez sajnálatos módon számos környezeti probléma forrása. A magyar kitermelésű tőzeges barnaszén és lignit szennyezett, elégésük során sok hamu és kén-dioxid és nitrogén-oxidok keletkeznek. Az ártalmatlanítás csakis erőművi denitrifikációs eljárásokkal, kéntelenítési berendezésekkel, speciális füstgáztisztítási technológiákkal valósítható meg. A kéntelenítési eljárások akár 95%-os hatásfokúak is lehetnek. Mivel a lakossági tüzelőberendezések nincsenek ellátva megfelelő füstgáz-tiszítóval, a közvetlen környezetre, a levegő minőségére gyakorolt káros hatása messze meghaladja az erőművek károsanyag-kibocsátását.

Cégünk összhangban a Földművelésügyi Minisztérium egyes szilárd tüzelőanyagokra vonatkozó rendeletében foglaltakkal a 3.§ szerinti feltételek alapján elkészítette a forgalmazott szeneinek mérési jegyzőkönyveit. A Tv. 1-es mellékletben meghatározott értékek felső határai alatti értékeink azt mutatják, hogy azokon a területeken, ahol még szükséges és elkerülhetetlen a szén tüzelőanyaggal való fűtés, oda is érdemes kizárólag a Softmaster s.r.o. termékeit választani figyelembe véve a jogi szabályozás követelményeit. Cégünk elkötelezett a tekintetben, hogy a lehető legkevésbé károsítsa a környezetet és az Uniós illetve a Magyar jogszabályok maximális figyelembe vételével a lehető legjobb tüzelőanyaggal szolgálja ki vásárlóit.

Ajánlott minőségi szén termékeink fajlagos kéntartalmának mérési eredményei megtekinthetők az alábbi hivatkozásra kattintva:

pdf Jegyzőkönyvi kivonat

Amennyiben Ön is védeni szeretné környezetét, keresse termékeinket!

Kérje egyedi árajánlatunkat a +36-30-223-1006 vagy a +36-70-679-9322 telefonszámon, ill. írjon nekünk az infosoftmaster.sk e-mail címre!

Fűts okosan kampány logo
Forrás: a Földművelésügyi Minisztérium http://www.futsokosankampany.hu honlapja


2018.05.18.
FELHÍVÁS: MOST-I (HERKULES) BÁNYA ÜZEMSZÜNET!

Most-i bánya üzemszünet

Szeretnénk felhívni kedves Vásárlóink figyelmét, hogy a Most-i (Herkules) bánya 2018.06.30-tól 2018.07.20-ig éves karbantartását fogja végezni. Ezen idő alatt a bánya nem termel, így a szállítások is szünetelni fognak. Érdemes még az említett karbantartási szünet előtt az első daraszén készleteket beszerezni, mivel a karbantartás után a szállítási határidők emelkedhetnek a folyamatosan növekvő kereslet és a szezon megkezdése végett.

Most-i (Herkules) daraszén
Szemcseméret: 10-25 mm, Fűtőérték: ~4800 kcal/kg (~20.5 MJ/kg)


Daraszén fóliasátor fűtéshez

Árainkról kérjük érdeklődjön a következő elérhetőségeken:

Telefon: +36 30 223 1006
E-mail: infosoftmaster.sk


2018.03.01.
Házhoz visszük a bő termést!

Értékálló aranykorona

Már a régi aranykalászos gazdák is tisztában voltak vele, hogy földjeik termőképességét meszezéssel – akkoriban például cukorgyári mésziszap kiszórásával – ugrászszerűen javíthatják. Pedig azokban az időkben még bőven jutott istállótrágya a földekre. Ám talajaink mára, az évtizedek óta végzett műtrágyázás – áldásos hozamnövelését kísérő – nem kívánatos mellékhatásának következtében elsavasodtak. Ez a káros jelenség kémiai értelemben a talaj pH-értékének durva csökkenését jelenti, ami viszont egy kritikus ponton túl már felvehetetlenné teszi a növényeink számára az általuk kijuttatott tápanyagokat is.

Egy szó, mint száz, a talajsavasodás folyamatát egy tartósan bő termés adta eredményes gazdálkodásunk érdekében meg kell fékezni, s az optimális pH-értéket ajánlatos fokozatosan visszaállítani. Erre szolgál valamilyen meszező anyag talajra/talajba juttatása, a mésztrágyázás, vagy a ritkábban alkalmazott, nagyobb adagú meszezés.

A teljes cikk az Értékálló Aranykorona országos mezőgazdasági szaklap 2018. márciusi számában olvasható, illetve az alábbi gombra kattintva megtekinthető:

pdf Cikk letöltése


2018.01.13.
Softmaster Termékkatalógus 2018

Katalógus 2018

Tekintse meg ingyenesen letölthető online katalógusunkat (PDF, 11.1 MB). A termékeinkkel kapcsolatos további információkért kérjük keresse fel értékesítő kollégáinkat a megadott elérhetőségeken!

pdf Katalógus letöltése


2018.01.03.
B.Ú.É.K. 2018!

B.Ú.É.K. 2018


» Hírarchívum 2020
» Hírarchívum 2019
» Hírarchívum 2017
» Hírarchívum 2016
» Hírarchívum 2015

« Vissza az aktuális hírekhez

Vissza a tetejére